Анализ и калибрация на индустриални резервоари

Високо-скоростното лазерно сканиране може да съхрани информация за повърхността на тези резервоари с висока плътност и точност.
Екипът на "Солитех" АД предлага генериране на доклади съдържащи: вертикален анализ, хоризонтален анализ и таблици за изчисляване на обеми.

Традиционните методи за добиване на пространствена информация са прости и интуитивни, обаче се нуждаят от повече време и работна ръка, възможно е допускането на грешки и пропускане на информация. С тях не могат да се изобразят характерни особености с достатъчно висока плътност и особено сложни компоненти и техните пространствени характеристики.

Лазерното сканиране превъзхожда несъвършенствата на традиционните методи и позволява измерването на един резервоар от само един специалист, без използване на стълби или вишки. Данните, събрани от тези системи са с висока плътност и точност. Софтуерните продукти проектирани конкретно за тази индустрия осигуряват инструменти за анализ на тази информация и генериране на подробни доклади.
Измерванията от тези лазерни системи могат да се използват за добиване на допълнителна информация, като:

  • Инспектиране/Анализ (отклонение от вертикалност, закръгленост и наклон)
  • Модифициране (пожарни системи, покривни конструкции, клапани и шахти, и др.)
  • Изследване на деформации (сравнение на деформации или премествания с течение на времето)
  • Обемна калибрация (извеждане на точни обемни количествени таблици)

3D лазерното сканиране позволява на калибрационните лаборатории да съберат голям набор от точни измервания за кратко време. Данните предоставят богата информация за визуалиция и анализ на тези съоръжения с много висока плътност за ефективна качествена проверка и поддръжка.

Сподели

Научавайте първи за нови промоции! Запишете се за нашия бюлетин!