Запознаване с лазерен скенер Trimble X7

01.08.2022

trimblex7-scanner

"Лесен, Умен, Професионален - Осигурява мощна производителност без усилие"

     3D лазернa система Trimble X7 e компактна, иновативна, лека система с цел плавна адопция, по-голяма ефективност и добиване на увереност в полеви условия. Взаимовръзката между Trimble X7 и софтуера Trimble Perspective ще Ви отведе до работен процес, с възможност за валидиране на данните още на място.

Trimble X-Drive технология - Увереност при всяка станция без необходимост от ежегодно обслужване.
Самонивелиране - Без нужда от хоризонтиране и либели с геодезическа точност.
Trimble Registration Assist - Система за автоматична регистрация, прецизиране и създаване на доклади.
Лазерен видим лъч - Измерване на единични точки, оказване на нива и затвърждаване на екзекутиви.
Директно георефериране - Свързване на проект с проекционна координатна система.
Система с висока чувствителност - Улавящ тъмни повърхности и такива с лоша отражателна способност.
Гъвкаво управление - Работен процес с едно натискане на бутон.
Визуализация - Таблет със софтуер Perspective за визуализиране и споделяне на данните още на място.
Вградена камера - 3х10 MP за оцветяване на данните и добавяне на изображения към обекти.
Точност - 3D точност на точки @10 m - 2.4 mm.
     

"Приложения, преминаващи хоризонта" 

 Строителство и управление

Осигурява приложение при строителни дейности, преустройства и анализи на екзекутиви. Полевата регистрация елиминира риска от повторно посещение и осигурява интуитивен пренос на данни към трети софтуер.

 

 Индустриално сканиране

     Създавайте екзекутиви на база сканирани обекти и съоръжения за CAD моделиране, проектиране, разширяване на заводи, без спиране на индустриалните процеси и реализиране на загуби. С компактния си дизайн и раница се улеснява преминаването и достъпа до стълби/платформи.

   

Гражданско строителство

     Генериране на документация за екзекутиви, структура на мостове, виадукти, тунели, язовири и др. Добитата информация може да се използва за изчисления, анализи, инспекции, моделиране, ремонти и др. Бързото записване на данни намалява времето за престой, който е критичен за инфраструктурни проекти.

   

Геодезически/Топографски заснемания

     Заснемането на характерни особености за терена, материализирани граници, съоръжения и сгради е трудоемко с конвенционалните методи за сложни елементи и структури. Добавете етикети и кратки пояснения със снимков материал към документирани елементи, които представляват интерес.

   Пътно строителство

     Създавайте екзекутиви на изградени пътни участъци, кръстовища и изпълнявайте одит. Дистанционното събиране на информация свежда риска за служителите до минимум, както и необходимостта от ограничаване на трафика.

   

Криминалистика

     Бързото заснемане на местопрестъпления и пътни произшествия намалява до минимум времето за ограничаване на трафика. Системата позволява изобразяване на тъмни материали и превозни средства. Добавете измервания, снимки или пояснения към облака от точки още на място. Информацията може да се интерпретира в по-спокойна среда със специализиран софтуер за криминалистика.

   

Комунални услуги

     Изпълнявайте проучвания за състоянието на ВиК, газови станции, ел. подстанции и електропроводи, телекомуникации, клетъчни кули и др. С Trimble X7 ще намалите времето за престой и ще увеличите производителността си. Данните могат да се използват за проверки, анализи, изчисления, ремонтни дейности и много други.

   

Морско строителство

     Създайте документация за ново строителство, реновация или оптимизация. Компактният, лек дизайн го прави лесен за транспортиране и стабилизиране в зони със струпване на инсталации. Системата се справя с температурни колебания и вибрации, за да гарантира най-високо качество на резултати и ще Ви уведоми, ако има прекомерни премествания.

  

 

Калибрация и инспекция на резервоари

     Документирайте ефективно, до най-малък детайл резервоарите и зоните около тях. Системата за самонивелиране Ви гарантира, че можете прецизно да анализирате вертикалността и отклоненията спрямо предходни заснемания. Благодарение на модул Advanced Tank в софтуера Trimble RealWorks може да създадете обемни количествени таблици, да анализирате деформации, да инспектирате вертикални отклонения и да съберете информация за реконструкция (пожарни системи, покривни конструкции, шахти и др.).

Културно-историческо наследство

     Културно-историческото наследство обхваща паметници и сгради с "универсална стойност от гледна точка на историята, изкуството или науката". Тези обекти често са застрашени от антропогенна дейност, влияние на околната среда, структурна нестабилност, липса на екзекутивна документация и др. Лазерната система Trimble X7 има важна роля в тяхното опазване и осигурява голям брой измервания за единица време с висока точност. Облаците от точки дават възможности за изграждане на дигитални бази данни, които да се използват за генериране на 2D и 3D чертежи, BIM модели, проектиране и др.

   

Минно дело и тунелно строителство

    Заснемането на подземни изработки и кариери може да послужи за мониторинг, изчисление на запаси, анализ за отклонение от проект и др. С режима за заснемане с висока чуствителност ще заснемете прецизно както тъмни, така и ярки материали. IP55 защита осигурява надеждна работа в прашни, влажни и тежки за експлоатация среди.

 

           Запиши се и ще получиш първи информация

                * Необходимо поле
 
                           

Сподели

Последни новини

Геодезически семинар в Пловдив

20.09.2022

Научно-технически семинар на СГЗБ в гр. Пловдив 2022

Прочети цялата

Архитектурно-Строителна Седмица 2022 Акценти

31.03.2022

Основен акцент за 22-то издание на Архитектурно-строителната седмица, в която Солитех взима участие е 3D лазерното сканиране, системи и услуги, свързани с интериорно и екстериорно сканиране

Прочети цялата

Научавайте първи за нови промоции! Запишете се за нашия бюлетин!