Информация и FAQs

Работно време:

Сервизът на "Солитех" АД работи с обичайното работно време – от 9:00 до 17:30 часа всеки делничен ден. 

Адрес на сервизната база:

София 1000, бул. "Гоце Делчев" № 55

мобилен: 0897 995093
тел: 02/ 818 2552

email: office@solitech.bg

 

Често задавани въпроси за техническата поддръжка на услугата "ГеоНет"

Към кого да се обърна за техническа поддръжка?

Системата на "ГеоНет" е с осигурена непрекъсната поддръжка. Можете да се обръщате към нашите специалисти по всяко време, за разрешаване на възникналите в процеса на работата трудности. Техните контакти са посочени на web адрес: http://www.geonet.bg/help.html

Какво оборудване е необходимо за да се използва GEO-RTK?

За да се използват пълноценно възможностите на услугата GEO-RTK са необходими двучестотен GPS(GNSS) приемник, поддържащ работа с NTRIP протокол и GSM-модем или клетъчен телефон, които да осигурят достъп на приемника до интернет среда.

Какво оборудване е необходимо за да се използва DGPS?

Услугата DGPS може да се ползва от едночестотни GPS приемници с възможност за получаване на корекции от интернет през GSM модем.

От значение ли е марката и модела на GPS (GNSS) приемника, при ползване на услугата GEO-RTK в ГеоНет?

Мрежата ГеоНет е разработена така, че да може да се ползва от почти всички видове GNSS и GPS приемници, независимо от производителя и модела на конкретния приемник. Единствените условия са: приемниците да са пригодени за работа в реално време; приемниците да са пригодени за връзка с мобилен телефон (Bluetooth), клетъчен модем (външен или вътрешен); да поддържат протокола NTRIP.

Какъв е обемът на данните, които се трансферират между "ГеоНет" и потребителския приемник при използване на GPRS?

Обемът на данните зависи от избрания формат за пренос (RTCM 2.3, RTCM 3.1, CMR+/-, MAC), от броя на сателитите, които участват при изчисляването на мрежовото решение и от данните за положението, които изпраща подвижната станция към системата. Средният трафик, който се генерира за един час връзка между системата и подвижния приемник е с обем около 1 МВ.

Възможно ли е да се използват услугите за измерване в реално време, без покритие на мобилния оператор?

При липса на покритие на мобилния оператор, чиито услуги се използват от GSM модема, не могат да се ползват GEO-RTK или DGPS услугите на мрежата, поради невъзможността за приемане на диференциални корекции, излъчвани от мрежата в реално време.

Има ли значение какъв доставчик на мобилен интернет през GPRS използвам?

Не, няма значение кой мобилен оператор използвате, единственото необходимо условие е съответния мобилен оперататор да има покритие на GPRS мрежата в региона, където желаете да ползвате услугите на "ГеоНет".

Още въпроси ...

За допълнителни въпроси, натиснете тук.

 

Сподели

Научавайте първи за нови промоции! Запишете се за нашия бюлетин!